Yashaswini Hiran | Intervju - Zacco
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow
Yashaswini Hiran_Bangalore

Yashaswini Hiran

Head – Human Resources, Region India

yashaswini.hiran@zacco.com

Bangalore

Head – Human Resources, Region India, började på Zacco 2019

“Jag gillar att vara en del av en organisation som fortsätter att sträva mot högre höjder” Jag är ansvarig för olika HR-funktioner såsom introduktion av nyanställda, strömlinjeforma processer och ta hand om de anställda överlag. Jag hanterar även medarbetarengagemang och ordnar bemanning. Zacco India är fortfarande ett nytt kontor, och när jag anställdes i januari 2019 blev jag den första HR-personen här. Så mycket av mitt arbete innebär också att sätta upp processer för hur vi gör saker.

Varför jag valde Zacco

Det var faktiskt min förra chef som berättade om det lediga jobbet hos Zacco. Han arbetade med Zacco som konsult, och han kände och rekommenderade vd:n hos Zacco India, Ravi Sunderrajan. Det var både en utmaning och spännande att börja hos Zacco India. Inte endast för att det är ett nytt bolag, utan också för att jag tidigare arbetade på ett IT-företag. För mig var IP-världen ny och spännande och är det fortfarande. Det är faktiskt en stor del av anledningen till att jag valde Zacco: Jag ville utforska nya saker och ta del av en ny och på alla sätt spännande resa. Det är en hel del lärande involverat i den här processen och jag uppskattar det verkligen.

Det jag gillar mest med mitt jobb hos Zacco

Inom mitt område gillar jag mest introduktion av nya ansikten och ny erfarenhet till företaget. När vi får nya anställda hos Zacco, planerar vi deras första dag här och ser till att de får en “kompis”, som tillbringar hela dagen med dem, tar med dem ut på lunch och visar dem runt. En gång i månaden har vi en orienteringsdag för nyanställda så att alla känner sig välkomna och lär känna Zacco. På en mer övergripande nivå uppskattar jag att var del av en organisation som fortsätter att sträva efter högre höjder. Detta är viktigt, tror jag, eftersom det håller upp motivationen även för mig, att vara del av någonting stort som kan leda oss framåt.

Livet hos Zacco: En bra balans och internationell erfarenhet

Att arbeta hos Zacco är en fantastisk möjlighet att arbeta med andra delar av världen och förstå andra kulturer. Överlag tycker jag att det hos Zacco är en bra balans mellan hårt arbete och flexibilitet:

“Man kan känna inställningen av hårt arbete hos folk här, samtidigt som möjligheten och flexibiliteten ges att följa sin passion.”

Kulturella skillnader: ljud och mat

En stor skillnad mellan vårt kontor i Bangalore och de skandinaviska kontoren jag har besökt i Köpenhamn, Göteborg och Stockholm är pratandet. I Bangalore kan man alltid höra folk som pratar med varandra medan de skandinaviska kontoren är mycket tystare. Jag tror att vi är mer vana vid ljud så vi undrar ibland hur de kan vara så tysta; ha ha! En annan skillnad är maten – och antagligen mitt enda problem med Skandinavien!

En riktigt bra dag hos Zacco…

… är när jag ser många leende ansikten ute på golvet. Som HR-person gör detta mig glad för då vet jag att vi gör något på rätt sätt. Och vi har många bra dagar hos Zacco.

Vad säger våra anställda?​

Stein Aamot

Partner
Patent Attorney
Sarpsborg, Oslo, Bergen, Stavanger

Läs hela intervjun

Patrik Olsson

Regional Director, Sweden West European Patent Attorney
Gothenburg

Läs hela intervjun

Lone Prehn

Senior Partner Master of Law European Trademark and Design Attorney
Copenhagen

Läs hela intervjun

Camilla Rendal Nielsen

Senior Partner
Patent Director, Region Denmark & Germany
European Patent Attorney
M.Sc.

Läs hela intervjun