Camilla Rendal Nielsen | Intervju - Zacco
Zacco logotype
Zacco logotype
nielsen_camilla_rendal

Camilla Rendal Nielsen

Senior Partner
Patent Director, Region Denmark & Germany
European Patent Attorney
M.Sc.

+45 39 48 82 31
camilla.rendal.nielsen@zacco.com

Copenhagen

Patentexpert, började på Zacco 2010

“Hellre än att arbeta en mot en arbetar vi flera personer med en klient, och det är en stor fördel.” Jag har arbetat på Zacco sedan 2010, och hanterar klienters patentportföljer och arbetar tätt tillsammans med våra klienter för att säkerställa det bästa skyddet för deras uppfinningar. Jag är också teamledare för sex patentkonsulter. En av mina viktigaste uppgifter i den rollen är att understödja ett bra samarbete i teamet och att se till att vi ägnar oss åt och använder oss av våra gemensamma insatser på bästa möjliga sätt för våra klienter. Jag arbetar med klienter som tillverkar medicinsk utrustning, all slags elektronisk apparatur och programvara av alla typer. Exempelvis hjälper jag just nu till att skydda användargränssnitt för elektroniska apparater för några stora internationella klienter.

Kulturen hos Zacco

“Jag skulle beskriva Zacco som en organisation med ett platt struktur, där du som anställd får möjlighet att säga ditt om saker och ting och har lätt att nå och låna högsta ledningens öra. Jag uppskattar det. Högsta ledningen är bra på uppmärksamma affärerna – hur det går för oss och vad vi behöver ägna oss åt – och detta i synnerhet för våra klienters väl och ve.”
Vår kultur påverkas också mycket av sättet som vi arbetar på, det vill säga, i klientteam. Detta innebär att vi alltid är flera patentkonsulter som arbetar med en klient. Så, snarare än att arbeta en mot en, arbetar vi många med en klient, och detta är en enorm fördel eftersom det gör oss mindre sårbara och möjliggör för oss att lära av varandra. Våra samarbeten sker också ofta tvärs över landsgränser och regioner. Exempelvis arbetar jag just nu i ett klientteam med kollegor från Göteborg, Stockholm, München och Köpenhamn.

De bästa sakerna med att arbeta hos Zacco är…

… möjligheten att arbeta för större klienter eftersom vi har en sådan stark bas av patentkonsulter och därför kan handha klienter på hög nivå. … våra nära landsöverskridande samarbeten när vi arbetar flera patentkonsulter i ett team som servar en klient. Det ger oss en konkurrensfördel, tror jag, och det gör jobbet också mycket mer intressant. … drivet hos vår företagsledning att hålla Zacco längst fram inom IP-branschen.

Och de bästa dagarna hos Zacco…

… är när vi arbetar med och löser komplexa ärenden för våra klienter, och när vi har bra diskussioner och samarbeten i vårt team. I grund och botten är de bästa dagarna de då saker och ting fungerar!

Vad säger våra anställda?

Stein Aamot

Partner
Patent Attorney
Sarpsborg, Oslo, Bergen, Stavanger

Läs hela intervjun

Yashaswini Hiran

Head – Human Resources, Region India
Bangalore

Läs hela intervjun

Patrik Olsson

Regional Director, Sweden West European Patent Attorney
Gothenburg

Läs hela intervjun

Lone Prehn

Senior Partner
Master of Law
European Trademark and Design Attorney
Copenhagen

Läs hela intervjun