Kort om Zacco | Vår företagshistoria | Mer än 150 års erfarenhet
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow
Om oss

Vi är Zacco

Zacco är en modern fullservicebyrå inom IP-rådgivning som har 150 års erfarenhet av innovativt tänkande.

Vi erbjuder ett allomfattande 360° perspektiv på immateriella rättigheter: från inlämning av patentansökan, varumärkesregistrering och mönsterskydd till programvaruutveckling, skydd av digitala varumärken, cybersäkerhet, portföljförvaltning och IP-strategier för den moderna ekonomin. 

Idag är det inte alltid tillräckligt att säkra sina immateriella rättigheter endast med hjälp av patent, registreringar av mönster, upphovsrätter och varumärken. Att skydda din IP digitalt mot datastöld och bedrägerier och hålla jämna steg med snabbt utvecklande dataskyddslagar och -teknologier är allt viktigare.

Genom att kombinera traditionella IP-discipliner med cybersäkerhet, programvaruutveckling och digitala varumärken tar vi hand om dina idéer, innovationer, data, identitet och alla dina övriga immateriella tillgångar. Alltså, i princip allt som du inte kan ta i. Vi skyddar allt detta, ger dig ägandeskapet och ser till att du har kontrollen – nu och i framtiden.

Vi kallar det för ett 360° perspektiv på immateriella rättigheter.

  • Vi är fler än 500 anställda och har experter inom alla områden av immateriella rättigheter, inklusive ett stort antal erfarna patentkonsulter, jurister, paralegals inom patent, varumärke och design, IT-specialister och programvaruutvecklare.
  • Vi har närmare 250 000 registrerade IP-rättigheter i vår portfölj och vi hanterar ett omfattande antal ansökningar, liksom tusentals patentvalideringar, IP-översättningar och förnyelser varje år.
  • Vi har en lång historia som en internationell IP-byrå som går tillbaka till 1870. Efter en sammanslagning 2001 mellan Hofman-Bang i Danmark, Stockholm Patentbyrå i Sverige och Bryns Patentkontor i Norge antog företaget namnet Zacco efter en av sina grundare, Knut Yngve Zacco. I juli 2009 gick Zacco ihop med den mångåriga och välkända IP-konsultbyrån Albihns och bildade företaget Albihns.Zacco. I september 2012 ändrades namnet till Zacco.

Våra experter

Vi är stolta över vad vi åstadkommer hos Zacco, liksom över experterna vi har anställt. Vi är fler än 500 personer inklusive jurister, ingenjörer, patent- och varumärkes paralegals, cybersäkerhetsrådgivare och programvaruutvecklare. Det spelar ingen roll vilken bransch eller affärsområde det gäller, vi har experten för dig, och du kan hitta dem alla här nedan.

Star for Life Ukraine

Zacco stöder Star for Life Ukraine. Den ideella organisationen arbetar för närvarande med ukrainska skolbarn. De strävar efter att förbättra barnens psykologiska välbefinnande, mentala hälsa och självkänsla samt att stödja utvecklingen av IT-kunskaper.

AAA Credit Rating

Zacco Denmark, Sweden and Norway have a AAA credit rating according to Dun & Bradstreet