Nyhetsgranskning - Zacco
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Nyhetsgranskning

Våra patentexperter hjälper till att bedöma din uppfinnings patenterbarhet

Uppfyller din uppfinning kriterierna för patenterbarhet? Är den ny? Våra patentexperter kan hjälpa dig att besvara den frågan genom att genomföra en välgrundad nyhetsgranskning till ett konkurrenskraftigt pris. Vid en nyhetsgranskning letar man efter s.k. ”prior art”. Detta innebär att man söker efter bevis för att aktuell uppfinning redan är känd för allmänheten och därmed inte kvalificerar sig för patentering. Vanligtvis utförs sökningen genom att använda sig av professionella patentdatabaser, eller databaser som täcker vetenskapliga publikationer. Det huvudsakliga syftet är att fastställa ”state of the art”, d.v.s. det som är känd teknik, mot bakgrund av den uppfinning du avser att juridiskt skydda med hjälp av ett patent.

Skäl till att genomföra en professionell nyhetsgranskning före inlämning av ett patent

Oavsett storlek på din patentportfölj och dina affärer, bör du alltid överväga att låta våra patentexperter genomföra en nyhetsgranskning som ett första steg innan ett patentutkast skrivs, en ansökan lämnas in och före andra patentaktiviteter. Huvudsakliga fördelar:

  • Du lär dig maximalt om den senaste tekniken eftersom våra erfarna sökexperter använder avancerade verktyg och kan utvärdera resultaten.
  • Du erhåller en heltäckande rapport och råd från våra ombud utifrån vilka du kan fatta välgrundade beslut om hur du bör gå tillväga med din tänkta patentansökan.
  • Du minimerar den kostsamma fallgropen att lämna in en patentansökan på bristfälliga grunder. Om relevant känd teknik dyker upp i något sammanhang, riskerar ansökan att avvisas eller så kan det beviljande patentet bli föremål för invändnings- eller ogiltigförklaringsförfaranden. Ett sådant patent kommer inte att utgöra en lönsam tillgång i din portfölj.
  • En nyhetsgranskning liknar mycket en validitetsgranskning som en konkurrent kan tänkas genomföra när denne försöker angripa ditt beviljade patent. Om du upptäcker känd teknik som potentiellt kan ställa till skada, är det också möjligt att din konkurrent faktiskt också gör det.

Zacco erbjuder skräddarsydda sökningar anpassade till dina specifika behov. Vi har våra egna sökexperter och har tillgång till ett brett utbud av databaser med patentpublikationer och tekniska och akademiska publikationer. Ta gärna kontakt med någon av följande personer för mer information:

Tillbaka till alla tjänster

Prata med oss!

Magnus Ljungdahl_Gothenburg

Magnus Ljungdahl

CCO
Gothenburg

Peggy Bengtsson

Director Portfolio Outsourcing
Senior Executive Partner
Copenhagen
Malmö

Per Björklund

Business Developer, Sweden East & North
Stockholm

Tobias Harhoff

Business Line Director Digital
Brand Team Manager
Gothenburg

Mikael Helgesson

Managing Director Zacco
Digital Trust Sweden AB
Gothenburg

Betina Hellemann

Director IP Services & Quality
Copenhagen

Jesper Kongstad

Vice Chairman
Copenhagen

Patrik Olsson

European Patent Attorney Regional Director, Sweden West
Gothenburg

Thomas Rukin

Regional Director, Norway & the UK Partner
Oslo

Karthik Dodballapur

Managing Director and Country Head – India
Bangalore

Karin Kärvling Søholt

Commercial Director
Copenhagen

Patrick Thorén

Director Digital Trust, Director
Marketing and Communication
Copenhagen

Keld Thyregod

Partner
Sales Manager, Denmark
Kolding

Erik Treskog

Regional Director, Sweden East & North Group HR Director
Stockholm

Kontakta oss